© 2019 BY IRENE WESTERBEEK

SHITGIRL

Lange tijd was ik een shitgirl omdat mijn leven werd beheerst door de ziekte van Crohn. Lees hier meer over wat Crohn is en waar het toe kan lijden. 

DE ZIEKTE VAN CROHN

Sinds 2009 heb ik de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van De ziekte van Crohn noemt men, ook wel een inflammatory bowel disease (IBD), omdat de darmen ‘opvlammen’. Lees hier wat de ziekte van Crohn precies is. 

STOMA

STYLING

Het krijgen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Een lichaamsverandering heeft grote invloed op de identiteitsbeleving. Om deze verandering iets persoonlijker te maken gaf ik mijn stoma een naam, ‘Bang Bang Betty’ en besloot ik mijn eigen stomahoesjes te ontwerpen zodat mijn stoma beter bij mijn persoonlijkheid past. Lees op deze pagina hoe je zelf stomahoesjes kunt maken en laat je inspireren door meer designs!

KEYNOTE SPEAKER

Organiseer je een event over gezondheid en ben je op zoek naar een  badass die schijtonderwerpen en anus problemen bespreekbaar durft te maken? Als professionele badass met sprekers ervaring kom ik graag taboes doorbreken. 

CONTACT

ONDERBROEKENHORROR:

PERI-ANALE FISTELS IN DE PRAKTIJK

Van alle ellende die ik door de ziekte van Crohn heb doorgemaakt, was peri-anale fisteling met kop en vooral met staart de meest ellendige. Peri-anale fisteling is een complicatie waar vaak een beetje luchtig over wordt gedaan in de medische wereld. Het is natuurlijk ook een ongemakkelijk probleem om te bespreken. 

 Kontproblemen zijn niet het soort problemen die je zomaar even ter sprake brengt tussen de ditjes en datjes door. Als je erover wilt praten, zul je moeten rebelleren. Als anuspatiënt moet je een eenzame strijd leveren.

FIBROMYALGIE

Behalve de ziekte van Crohn heb ik sinds 2015 ook Fibromyalgie. Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Veel jonge mensen met een auto-immuunziekte ontwikkelen een chronisch pijnsyndroom. Lees hier wat Fibromyalgie precies is. 

CONTACT MET MIJ?