2010 I Lifestyle & Design
Toen de ziekte van Crohn in 2009 bij mij werd gediagnosticeerd was ik net begonnen met afstuderen aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Ik studeerde daar Lifestyle & Design en studeerde ondanks dat het een lichamelijk en emotioneel zware periode was toch cum laude af met mijn afstudeerproject en blog ‘The Cool Collector’.
2010 | The Cool Collector
Mijn afstudeerproject the Cool Collector was een trendblog waarmee ik in 2010 een TWOTY award (trendwatcher of the year) won. Na het winnen van de award heb 2 jaar door het hele land trendpresentaties gegeven aan grote bedrijven en instanties als: Ziggo, KPN, Prodent, Color Marketing Group, Kamer van Koophandel, Madurodam, Toni & Guy, Intratuin en diverse marketing en design events. Daarnaast werkte ik regelmatig mee aan producties en publicaties over trends in diverse kranten en tijdschriften.
2011 | Lifestyle Docent
Na mijn afstuderen kwam ik ook vrij vlot weer terug op de Willem de Kooning academie om les te geven en begon ik in eerste instantie met het verzorgen van de vooropleiding Lifestyle & Design. Daarna ging ik al vrij snel reguliere vakken geven. Inmiddels werk ik nog steeds part-time als Lifestyle docent en secretaris van de eindexamencommissie bij de opleiding Arts & Crafts.
2012 | De Concept Salon
In samenwerking met mijn ex-compagnon richtte ik 2012 de Concept Salon op. Samen werkten wij aan de restyling van verschillende grote franchiseformules in de kappersbranche waar wij verantwoordelijk waren voor het ontwikkelen en doorvoeren van een nieuwe identiteit en huisstijl. Dit betrof de art-direction van o.a.: De collecties, de instore media, de website, social media, events, brand magazines en marketingcampagnes. Behalve grote klussen verzorgden we ook met regelmaat kleine producties voor diverse kappers ketens en merken in de beauty industrie. Zo werkten we o.a. Voor: Cosmo Hairstyling, Team Kapsalon, Toni & Guy en Kevin Murphy.
2014 | The Leopard Lounge
In 2014 opende ik samen met mijn ex-compagnon the Leopard Lounge in Rotterdam, een vintage beauty parlor met een Rock ‘n Roll twist wat de eerste locatie van een complete franchiseformule moest worden. Wij hebben vrijwel alles zelf gedaan, van het inrichten van de winkel tot het vormgeven van de prijslijst. Hoewel ik super trots was op hoe de winkel eruit zag en het een groot avontuur was, viel het runnen van een winkel en het hebben van personeel me zwaar wat zich al snel botvierde om mijn gezondheid en ik steeds vaker op de operatietafel belandde.
2016 | Mantelzorger van mezelf
In 2015 kreeg ik naast de ziekte van Crohn ook het chronisch pijnsyndroom Fibromyalgie waarvoor ik een speciaal revalidatieprogramma volgde om te leren omgaan met continue pijn. Toen ik in 2016 hoorde dat ik een stoma nodig had gaf dat de doorslag om het roer om te gooien en stapte ik met pijn in mijn hart uit the Leopard Lounge om me volledig te kunnen richten op mijn gezondheid. Ook stopte ik tijdelijk met lesgeven omdat de ziekte en zelfzorgtaken de overhand namen. Hoewel dit een hele zware periode was, was het ook een hele leerzame. Voor het eerst stopte ik alle creatieve energie en passie die ik had in mezelf i.p.v. mijn werk waardoor ik ontzettend veel leerde over de kunst van de zelfzorg en levenskunst in het algemeen.
2017 | From_shitgirl_to_fitgirl
Helemaal niks creatiefs doen op het gebied van Lifestyle kon ik helemaal niet. In plaats van Instagrammen voor werk begon ik toen ik steeds zieker werd te Instagrammen over mijn leven als patiënt. In 2017 besloot ik na de stoma-operatie mijn Instagramnaam te veranderen in @from_shitgirl_to_fitgirl en de wereld getuigen te laten zijn van mijn revalidatie avonturen, mijn zoektocht naar een betere gezondheid en ambitie om er d.m.v. krachttraining ijzersterk uit mijn medische crisis te komen.
2019 | Professional Badass
In 2019 was ik sterker dan ik had durven hopen toen ik begon met mijn missie om weer gezond en fit te worden. Nadat een stoma niet genoeg bleek om de ontstekingen in mijn endeldarm te stoppen volgde nog enkele operaties en onderging iK in maart 2018 een rectumamputatie. Een heftige ingreep, maar wel de ingreep die ervoor zorgde dat ik na jarenlang strijden eindelijk weer mijn leven op kon gaan bouwen. Ik begon weer met lesgeven en mijn ondernemersdrift weer begon ook weer te kriebelen. Ik had letterlijk geen reet meer te verliezen, maar het verliezen van je reet leverde wel een hoop verhalen, ervaringen en inspiratie op.
Inmiddels had ik met mijn Instagramaccount @from_shitgirl_to_fitgirl een leuke groep volgers opgebouwd die veel steun ondervonden van mijn verhalen, beelden en lifestyle tips.
Met het sporten ging het ook steeds beter. In het ziekenhuis wist ik mijn artsen te verbazen met mijn snelle herstel en de progressie die ik maakte. Ik ging in de leer bij diverse personal trainers en fysiotherapeuten, en ik trainde in een heus bodybuildingteam op wedstrijdniveau en startte met trainingen geven bij Staal & Kracht en verdiepte zover ik kon in de magie van krachttraining en alles wat met innerlijke kracht en de holistische geneeswijze te maken had.
Omdat ik op Instagram niet genoeg ruimte had om al mijn verhalen en inspiratie te delen en ik al jaren de wens koesterde om meer te gaan schrijven en daar beter in te worden besloot ik naast een Instagram een website en blog te starten: www.fromshitgirltofitgirl.com
Al snel werden mijn account en website opgepikt door de media en kreeg ik steeds meer mail van vrouwen die kampten met lichamelijke en psychische problemen met de vraag of ik hen ook kon begeleiden naar een fitter en krachtiger leven. Ik werd ook steeds vaker uitgenodigd als keynote spreker op medische events om meer te vertellen over mijn verhaal en visie op kracht, gezondheid en het taboe rondom darm- en anusziektes.
In het voorjaar van 2019 had ik het drukker met mijn werkzaamheden rondom mijn Instagramaccount dan ik ooit had kunnen denken. Ik schreef verhalen, gaf trainingen, sprak op events, verscheen iedere maand wel in de media, ontwierp stomahoesjes, werkte aan fotoproject en gaf regelmatig advies aan medische bedrijven over hoe om te gaan met het taboe op darm- en anusziektes en op een humanere en passende manier om te gaan met jonge patiënten. Eigenlijk deed ik alles wat ik al deed voordat ik te ziek werd, hoewel al mijn werkzaamheden met hetzelfde thema te maken had was het toch knap lastig te benoemen.
Tot mijn vriendin en schrijfster Elfie Tromp struggelde met hetzelfde probleem toen ze een artikel over mij schreef en opperde om mij ‘professional badass’ te noemen. Ik vond het een briljant idee omdat ik onder deze titel al mijn verschillende werkzaamheden kon scharen en uitbreiden. Bovendien zijn er maar weinig mensen die echt kunnen zeggen dat ze ooit de grootste badass van Rotterdam waren.
Tot op heden ben ik blij verrast dat er in Nederland behoefte is aan een Professional Badass en doe ik wat ik kan om andere mensen die in de shit zitten te inspireren om weer fit worden. Dat ik dit kan doen en mag doen vind ik ontzettend leuk en ik ben ontzettend dankbaar dat ik een manier heb gevonden om al mijn ervaringen, creativiteit, talent en passie te kunnen gebruiken
om andere mensen te helpen en taboes te doorbreken.
Ondanks dat ik het vrij druk heb met Professional Badass zijn en lesgeven sta ik altijd open voor creatieve uitdagingen en avonturen. Denk je mijn creatieve input te kunnen gebruiken? Stuur dan een mailtje!