top of page
headers-2020.jpg

BASISCURSUS

KRACHTTRAINING

VOOR VROUWEN

ONTDEK DE MAGIE

VAN KRACHTTRAINING

fotografie: Ank Zwolle

KRACHTTRAINING

VOOR

VROUWEN

Wil jij krachtiger in het leven staan en beginnen met krachttraining  maar heb je geen idee hoe en waar te beginnen? Dat geeft helemaal niks want het begin is ook moeilijk,  en alleen naar de sportschool gaan is ook heel spannend, zeker als je niet zoveel weet over krachttraining of niet zo lekker in je vel zit. 

 

Wanneer je de basisprincipes van krachttraining begrijpt wordt het een stuk makkelijker en kun je gaan bouwen aan een krachtiger lichaam en leven.

In tegenstelling tot veel andere personal trainers is het mijn doel dat je mij zo snel mogelijk niet meer nodig hebt en je jezelf zelfstandig verder kunt ontwikkelen. Op basis van jouw persoonlijke omstandigheden en doelen maak ik je wegwijs in wat krachttraining voor jouw leven kan betekenen en leer ik je de skills & mindset die je nodig hebt om het krachthonk te veroveren of thuis een krachtiger lichaam op te bouwen. 

F85A7BCC-F383-41D2-9C91-BF28F06A8C3F_edi

wat een krachttijger moet weten

 • Wat doet krachttraining precies met je lichaam?

 • Wat doet krachttraining precies met je geest?

 • Welke gewichten en machines zijn er en wat kun je ermee doen?

 • Hoe kun je je dagelijkse voeding afstemmen op je doelen?

 • Hoe ga je slim om met spiergroepen, energie en herstel.

 • Hoe kun je krachttraining persoonlijk maken en implementeren in je lifestyle?

 • Op welke manier kun je om problemen en pijn heen werken?

 • Hoe ga je zelf verder met de basiskennis en hou je jezelf gemotiveerd?

Krachttraining

is self empowerment

Krachttraining is meer dan een manier om een mooi lichaam te krijgen. Je bent zo mooi als je je voelt. De grootste schoonheid aan krachttraining is dat je niet alleen fysiek krachtiger word, maar je ook sterker gaat voelen en dat zet een opwaartse spiraal van zelfwaardering in gang waardoor je in zijn geheel als een krachtiger wezen het leven gaat staan en je je plaats in de wereld kunt veranderen.  Kracht is macht, iets wat veel vrouwen goed kunnen gebruiken.

 

Het is mijn missie vrouwen te leren hoe je door middel van krachttraining je leven anders kunt vormgeven. Jouw lichaam en leven zijn jouw kunstwerk. Ook van negatieve ervaringen kun je iets moois maken door er kracht uit te halen en ze om te zetten naar iets constructiefs. Krachttraining kost een hoop energie, maar die uren investeer je in jezelf en niemand anders, het is een stukje zelfzorg. Je bouwt iets op, een sterkere en knappere toekomst-versie van jezelf.

Krachttraining werkt alleen als je het volhoud. Ik vind het daarom niet zo efficiënt om te kiezen voor een personal trainer die je precies vertelt wat voor oefeningen je moet doen en wat je moet eten, dan blijf je afhankelijk van een personal trainer. Ik vind het efficiënter als je leert hoe je het zelf kan doen door creatief te zijn, zodat je zelfstandig aan de slag kunt met de kunst van kracht en ik de volgende vrouw kan empoweren. Hoe meer sterke vrouwen, hoe beter onze wereld wordt! Of zoals favoriete sterke vrouw Wonder Woman altijd zegt: ‘Only love can save the world’.

Naast krachttrainer ben ik docent op een  kunstacademie (hbo) met als expertise 'lifestyle design'. Behalve een personal trainer ben ik dus ook een lifestyle designer en bekijk ik krachttraining vanuit een ander perspectief dan de gemiddelde personal trainer. Ik geef les in vormgeving. Krachttraining is vormgeving, het is een manier om het lichaam en het leven mooier en functioneler te maken op een manier die bij jouw persoonlijkheid past. Op basis van een holistische aanpak wil ik samen met jou uitzoeken hoe je d.m.v. krachttraining je hele leven sterker kan maken. 

>> PROBEER HIER EEN TIJGER THUIS TRAINING>>

Wat kan krachttraining je geven?

 • Een mooier lichaam en meer zelfvertrouwen.

 • Meer kennis over hoe je eigen lichaam werkt.

 • Een betere conditie en uithoudingsvermogen.

 • Een snellere vetverbranding en stofwisseling. 

 • Een betere bloedsomloop, hormoonhuishouding en een sterker immuunsysteem.

 • Meer discipline en doorzettingsvermogen.

 • Een hogere pijngrens en meer pijnverdraagzaamheid.

 • Beter doorbloede hersenen wat een gunstige invloed heeft op creativiteit en werkprestaties. 

 • Een betere nachtrust en betere orgasmes. 

 • Een fijne uitlaatklep om negatieve emoties om te zetten in spierkracht. 

 • In je kracht kunnen staan en beter voor jezelf op durven komen. 

 • Een krachtiger, vitaler en langer leven en een beter toekomstperspectief.

 • Ook niet onbelangrijk: een dikke middelvinger naar iedereendie je ooit het gevoel heeft gegeven dat je zwak bent! 

 @from_shitgirl_to_fitgirl in de media 

GRAMMIE MAGAZINE

k-AZ-6458_edited.jpg
IMG_1925.jpeg

Waarom je krachttraining

beter kunt leren van een vrouw

De lessen en trainingen die ik geef is gericht op vrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat krachttraining vrouwen andere dingen te bieden heeft op het gebied van self-empowerment dan mannen. Een man zal je dat nooit kunnen uitleggen of deze aspecten volledig begrijpen, simpelweg omdat ze geen vrouw zijn en een andere positie in de maatschappij hebben.

 

Wij vrouwen hebben andere lichamen, onze hormoonhuishouding is anders en onze emoties werken anders. Veel mannelijke trainers beschouwen dit als een zwaktepunt. Ik zie het juist als ons sterkste punt, krachttraining is namelijk een gevoelssport waardoor we ons anders kunnen voelen en weerbaarder kunnen worden voor omstandigheden.  Wat betreft levenskracht zijn vrouwen ook gewoon veel sterkere schepsels dan mannen.

Omdat ik zelf een vrouw ben kan ik me beter verplaatsen in de belevingswereld van vrouwen. Daarnaast is trainen, zeker in het begin, iets heel lichamelijk en intiems. Voor maximale resultaten moet je eerlijk zijn over je gevoelens, je persoonlijke omstandigheden en je lichaam, en moet de trainer de invloed van deze gevoelens begrijpen en erop participeren. Ook met de beste intenties kan een man het vrouwenlichaam vanuit zijn eigen belevingswereld benaderen en jouw vrouwelijke superieure superkrachten nooit volledig kunnen begrijpen en versterken. 

IMG_1925.jpeg

Wat is het startniveau?

Om deel te nemen hoef je niks over krachttraining te weten. Je hoeft niet sportief, fit of knap te zijn. Je hoeft zelfs niet gezond te zijn. Ik kijk nergens van op. Juist vrouwen die in shit zitten of er net uit komen opkrabbelen heeft krachttraining een helende werking . Krachttraining heeft mij als een feniks doen herrijzen na een jarenlange strijd tegen mijn chronische ziektes.

 

Behalve ziekte kunnen er allerlei redenen zijn waarom je niet zo lekker in vel in je zit.  Een burn-out, liefdesverdriet, de overgang, een depressie of een minderwaardigheidscomplex kunnen het leven soms knap lastig maken. Krachttraining geeft je meer macht over je lichaam, je gevoel en je leven en is een constructieve manier om jezelf weer langzaam op te bouwen na een persoonlijke crisis.

ONTDEK DE

MAGIE VAN

KRACHTTRAINING

Wanneer je wil beginnen kun je bij mij terecht voor een basiscursus krachttraining voor vrouwen. 

Wanneer je met mij wil werken aan jouw persoonlijke doelen kun je ook bij mij terecht voor personal training. 

>> zowel voor tijgers die thuis willen trainen als in de sportschool>>

Basiscursus

In 6 lessen* leer ik je de magie van krachttraining zodat jij het krachthonk zelfstandig en zelfverzekerd kunt veroveren.

 • Welke spiergroepen zijn er en met welke oefeningen kun je deze efficient trainen?

 • Wat voor soort gewichten en fitnessapparaten bestaan er en wat kun je er mee doen?

 • Hoe ga je om met voeding en herstel om optimale resultaten te behalen?

 •  Wat is de juiste mindset en hoe blijf je gemotiveerd? 

 • Hoe ga je op lange termijn met de basiskennis thuis of in de sportschool aan de slag? 

PERSONAL TRAINING

WAT KRIJG JE?

 • Zes uitgebreide privétrainingen/lessen*. 

 • Een overzicht van iedere les met oefeningen per spiergroep.

 • Een voedingslijst en een dagmenu en handvaten om je eetpatroon en levensstijl aan te passen. 

 • Een persoonlijk trainingsschema op basis van jouw doelen waarmee je na de cursus zelfstandig aan de slag kan. 

*lessen duren 1-1,5 uur

prijs:  €250,-

CORONA PROOF TRAINEN? 

Omdat ik veel mensen met een auto-immuunziekte train voor wie de sportschool momenteel geen veilige plek is heb ik een fitnessstudio in mijn woning ingericht waar ik privétrainingen kan verzorgen zonder de continue angst voor besmetting. 

Staal & Kracht Rotterdam

De basiscursus en de trainingen kan ik verzorgen in mijn fitnessstudio in Rotterdam of bij Staal & Kracht. Staal & Kracht is een vrij knusse sportschool waar voldoende rust is om te focussen op de training. 

Behalve voor de basiscursus kun je ook gewoon bij mij terecht voor personal training waarbij ik je wekelijks aan het werk zet om jouw doelen te behalen. Van iedere trainingssessie krijg je een overzicht met de oefening die je hebt gedaan en geleerd. Info over voeding inbegrepen. Neem contact op voor meer info over wat ik voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen. Ook een gecombineerd trainingsprogramma waarbij je deels thuis traint behoort tot de mogelijkheden. 

Prijzen variëren van €35 -€50 per trainingssessie afhankelijk van je doelen en eventuele extra thuistrainingen en voedings- en trainingsschema's. Een sessie duurt 1-1,5 uur. 

IMG_7796.JPG

ONLINE CORE

STABILITY WORKSHOP

BEDRIJVEN>>

VIA ZOOM OF TEAMS

Mail hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden. 

bottom of page