top of page
  • Foto van schrijverIrene Westerbeek

BARBIE BUTT ANNIVERSARY

Bijgewerkt op: 13 apr. 2019


Op 8 maart was het precies een jaar geleden dat mijn rectum werd geamputeerd en ik een barbiekont kreeg. Omdat er vrij weinig geschreven en gepraat wordt over deze ingreep besloot ik van de feestelijke gelegenheid gebruik te maken en in mijn Instagram story alle mogelijke vragen te beantwoorden.


De uitkomsten en vragen waren leuk. Het is interessant om een beeld te krijgen van wat mensen zich erover afvragen. Eigenlijk veel dezelfde dingen die ik mijzelf ook afvroeg voordat het zover was.


Wat vooral opvallend was, is dat het lastig is voor veel mensen om een rectumamputatie te onderscheiden van een stomaoperatie. Dus heel veel vragen gingen over de verkeerde operatie. Maakt helemaal niks uit, want het is natuurlijk ook complexe materie en als je nog geen stoma hebt, krijg je die sowieso zodra als je rectum eruit gaat. In mijn geval hing er al een zakje aan.

Omdat de Instagram story zo tijdelijk is, en de vragen voor veel langer interessant hieronder een overzicht met de meest interessante vragen en antwoorden.Comentarios


bottom of page