top of page
  • Foto van schrijverIrene Westerbeek

Coloplast: One day@home online core stability training.


In samenwerking met Coloplast Stomazorg en Gezondheidsnet gaf ik op 27 juni 2020 een online Core stability workout speciaal voor Stoma patiënten. Het plan was oorspronkelijk om een leuke sportieve dag aan het strand te organiseren. Door het Coronavirus kon dat niet doorgaan. Gelukkig bestaat er Teams en werd het One day @home in plaats van One day @ the beach.

Core trainen heeft een hoop voordelen voor stoma-patiënten. Met core word gedoeld op buik, onderrug en billen. Je core is het centrum van je lichaam, een sterke core zorgt ervoor dat de dagelijkse activiteiten, zoals werken achter de computer iets gemakkelijker gaan. Daarnaast zorgt een sterke core voor een fijn harnas om je darmen. Hoe sterker je core, hoe beter je tegendruk kan geven bij pijnklachten. Behalve dat gaan je buik en billen er ook een stuk beter van uit zien wanneer je consequent wekelijks je core traint.

Online hebben de oefeningen vrij snel afgewerkt en ik kan me voorstellen dat de deelnemers niet alles hebben onthouden. Daarom heb ik de training van te voren opgenomen en kun je hieronder de oefeningen en de uitleg nog een keer terug kijken en de training zelfstandig thuis opnieuw doen.

Voor de sportievelingen die niet aanwezig waren is dit uiteraard ook een fijne training. Voor de training heb je geen fitness-spullen nodig, wel een aantal huis-, tuin- en keukenspullen.

Nodig:

- Grote pan met twee oren (max 5kg)

- Dweil- of bezemsteel

- Gevuld flesje water

- Een kussentje


Oefening 1:Oefening 2:Oefening 3:Oefening 4:Oefening 5:Oefening 6:Oefening 7:Oefening 8:Oefening 9:
Comments


bottom of page