top of page
  • Foto van schrijverIrene Westerbeek

IBD patiëntendag Erasmus MC

Vorige week sprak ik tijdens de patiëntendag in het Erasmus MC. Professional Badass zijn is een dankbaar beroep. Want hoe fijn is het dat je je talent en kennis kan inzetten voor zaken die je raken. Ik ben blij dat ik kansen krijg om het taboe rondom stoma’s en anus-problemen kan helpen doorbreken.Dat dit hoognodig is en er behoefte aan is merk ik wederom aan alle reacties die ik deze week ontving. Het ene verhaal nog ontroerender dan het andere. Door alle reacties krijg ik na zo’n presentatie nog veel meer inspiratie en inzicht in op welke manier het taboe rondom stoma’s en anus-problemen anderen beperkt. Soms schrik ik daarvan, want ik vind het heel erg dat mensen zich schamen voor hun stoma en zich eigenlijk laten beperken door angst en de bekrompen mening van anderen i.p.v. door de beperking zelf.


Ook vond ik het super lief en motiverend dat zoveel van jullie me vragen om vooral door te gaan met wat ik doe. Na deze presentatie heb ik dan ook niet het gevoel dat ik iets opgelost heb, maar kom ik tot de conclusie dat er nog erg veel pionierswerk nodig is om het taboe te doorbreken en er wel degelijk een grote behoefte is aan hulp en inspiratie bij het implementeren van een chronisch ziekte in de levensstijl.

Door ga ik sowieso. Maar in hoeverre ik door kan gaan hangt natuurlijk ook af van de kansen die krijg en in hoeverre mijn eigen gezondheid het trekt. Er zijn inmiddels weer wat zaadjes geplant die zouden kunnen lijden tot toffe events en projecten, maar meer hulp en inspiratie is altijd welkom.


Heb je ideeën over waar behoefte aan is? Is er iets met betrekking tot IBD of krachttraining waar je graag meer over zou willen weten? Zijn er onderwerpen waarvan je graag wil dat ik er over schrijf en mijn visie op geef? Of weet je een leuk event, initiatief of project waar ik misschien iets mee kan of iets moet komen vertellen?

Laat het alsjeblieft weten. Ik ben maar 1 patiënt alleen, maar ik geef mezelf niet bloot voor alleen mijzelf maar om aandacht te vragen voor een probleem dat veel groter is dan mij alleen en als ik weet waar precies behoefte aan is, kan ik mijn pionierswerk zo goed en concreet mogelijk voortzetten.


De foto’s zijn uiteraard gemaakt door Ank Zwolle Fotografie die alle prachtige foto’s in mijn presentatie maakt. Bekijk hier meer van haar werk.Commentaires


bottom of page