top of page
  • Foto van schrijverIrene Westerbeek

Met je stoma buikspieren doen in KVV magazine


Celebrate your tiny victories! Ik sta deze maand in het KVK magazine, Krachttraining Voor Vrouwen. Ze vroegen me een top 3 met oefeningen samen te stellen, ik koos voor buikspieren. Veel mensen vragen of buikspieren trainen mogelijk is met een stoma. Ja, dat is mogelijk.


Voor mijn stoma-operatie was ik ook bang dat ik mijn strakke buikje niet meer terug zou kunnen trainen, maar bleek angst voor niets. Doordat ik nu veel gezonder ben is het stukken makkelijker geworden om spieren te kweken. Het gaat zelfs zo goed dat fitness magazine’s vragen om een bijdrage te leveren ;p


Voor mij zijn dit soort dingen daarom heel mooi. Vijf jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat de strijd met mijn buik zo hardcore zou worden. Maar ik had ook nooit kunnen bedenken dat ik door de nieuwe versie van mijn lichaam al dit soort dingen weer zou kunnen doen.


Ik was bang dat ik mijn buik zou gaan haten. Maar dat valt reuze mee. Mijn buik heeft mij enorm verbaasd. Ik ben trots op de strijd die mijn buik heeft doorstaan en hoe sterk mijn buik uit de strijd is gekomen. Als ik mijn blote buik in zo’n tastbaar magazine zie staan ben ik best een beetje trots op mezelf en mijn buik, dat had ik voor mijn operatie nooit kunnen bedenken. Er overkomen mij ook weer veel leuke dingen in plaats van nare dingen en dat genereert weer kracht om door te gaan.


Comments


bottom of page